Fundació Escoles Parroquials. Arquebisbat de Barcelona

ACCÉS INTRANET
Usuari
Contrasenya

HISTÒRIA

INICIS

La Fundació per a les Escoles Parroquials de l’Arquebisbat de Barcelona va néixer el dia 8 de novembre de 1985, gràcies a la intuïció d’un personatge entranyable a casa nostra, el cardenal Jubany, aleshores arquebisbe de la capital catalana.

L’objectiu principal del cardenal fou oferir a totes les escoles parroquials la possibilitat d’agrupar-se sota una mateixa entitat per tal de respondre als reptes de futur, en uns moments de canvi. El dia 4 d’abril de 1986 la Fundació quedà registrada degudament en la secció especial de Fundacions del registre d’entitats religioses del Ministeri de Justícia.

VINT-I-CINC ANYS DE FIDELITAT A UN PROJECTE

“Sovint ens lamentem de la manca de continuïtat de les iniciatives. Aquests no són temps especialment donats a la projecció de les accions de servei envers el futur i a treballar en funció de projectes que ens depassin.

Tot i això, el nostre país compta amb una munió d’iniciatives com la que avui ens aplega en aquest acte. Unes entitats que han nascut i viuen arrelades a una situació concreta, que responen a necessitats de persones amb nom i cognoms. El futur d’una societat, d’un país es juga en el compromís de participació dels seus homes i dones. La tasca realitzada per les escoles de la Fundació i per tots aquells i aquelles que en el dia a dia els hi han donat vida, és el punt d’inici de molts compromisos.”

P. Enric Puig i Jofra
Secretari gral. de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya

Caràcter Propi - La comunitat educativa

REFERÈNCIA CRONOLÒGICA

Mandats Nom del president
De novembre de 1985 a l’octubre de 1991 Mons. Joan Carrera i Planas
De l’octubre de 1991 a setembre de 1996 Mn. Carles Sauró i Calzada
De setembre de 1996 a maig de 2002 Mn. Lluís Portabella i d’Alós
De maig de 2002 a novembre de 2005 Mn. Rafael Méndez i Hellín
Des de novembre de 2005... Ignasi Garcia i Clavel

DOCUMENTS FUNDACIONALS

La FEP Els Centres Educatius En xarxa El racó de la nostra fe
c/ Balmes, 78 1a. planta, 08007 - Barcelona