La cinquena edició d’aquest premi que concedeix el Grup de Treball Estable de Religions es va fer el dimarts, dia 28 de maig, a la parròquia del Patriarca Abraham, que va ser la seu dels serveis religiosos de la Vila Olímpica de Barcelona.
Les intervencions van destacar tres de les dimensions fonamentals de la trajectòria d’Ignasi Garcia: l’educació, el món de les presons, i la relació amb les confessions religioses. Com es va remarcar, tres dimensions que s’entrellacen en tota la seva biografia en la que sempre posa al centre l’atenció a les persones. L’acte va ser un retrat de les aportacions del premiat fet per tres persones que han col·laborat estretament amb Garcia i Clavel en aquests àmbits.
Enric Puig, secretari general de la F.E.C.C., Marcel·lí Joan, director general d’Afers Religiosos, i Armand Calderó, director general de Serveis Penitenciaris.
Després de rebre el guardó, Ignasi Garcia va expressar la seva emoció pels reconeixements que creia exagerats: “Jo no soc aquest”. I es va definir com a home d’acció, però orgullós de poder dir que “he estat polític, però mai corrupte”.
S’ha mostrat especialment honorat pel fet que el premi provingui d'un grup interreligiós com el GTER. Sempre ha volgut mantenir “una comunicació especial cristiana per treballar amb els amics protestant i ortodoxes, i amb tots sota el paraigües del pare Abraham: Jesucrist ja ens voldria units i un dia ens en passarà comptes a tots".(https://www.catalunyareligio.cat/ca/premi-dialeg-interreligios-ignasi-garcia-clavel)