A final del curs passat, en el mes de juliol, la llavors alumna de l'escola Sta. Teresa de Lisieux, Carlota Carbonero, va ser escollida com a finalista pel seu treball de recerca en el Premi UB - Ferran Adrià amb Gallina Blanca. Es tracta de la quarta edició d'aquest premi relacionat amb el fet alimentari que busca incentivar l'interès dels joves estudiants de Batxillerat per aquesta temàtica
Es van presentar quaranta-nou treballs de tota Catalunya dels quals van quedar sis finalistes.
Aquests van haver de defensar el seu treball davant un nombrós jurat format per diferents persones vinculades al món de l'alimentació i la nutrició. L'acte va tenir lloc a l'edifici de la Masia del Campus de L'Alimentació de Torribera, a Santa Coloma de Gramenet.
El seu treball titulat "Bons hàbits alimentaris o malbaratament de recursos", es planteja en el context de la crisi econòmica actual i el fet de que les recomanacions sanitàries entren en conflicte amb la data de caducitat i la de preferència de consum. Molts d'aquests aliments que es retiren del mercat són encara reutilitzables. Es podria fer ús d'ells per pal•liar fam? El treball també investiga aquest fet.
Doncs bé, la Carlota va ser premiada amb una menció honorífica pel seu treball i el 19 de setembre passat, en les mateixes instal•lacions del Campus De L'Alimentació de Torribera, els premis van ser recollits de les mans de Ferran Adrià que presidia l'acte junt amb d'altres personalitats.
Per més informació, podeu consultar la pàgina web:
http://www.ub.edu/campusalimentacio/ca/noticies/lliurament_4a_edicio_premi_fa_2013.html